Kinder Podcast Battle - Doe mee!
Linker kolom

Prijzen

Bij een Battle horen prijzen. Maak jij de beste podcast in jouw leeftijdscategorie? Dan win je een supervette workshop radio maken van Radiorakkers. En je gaat ervandoor met de hoofdprijs: een rol in de podcast Leesbeesten & Luistervinken, waarin je schrijver Arend van Dam mag interviewen. Arend schrijft dit jaar het Kinderboekenweekgeschenk.

Rechter kolom

Jury

Wie maakt de beste podcast? Dat wordt bepaald door het publiek én door een deskundige vakjury.

 

Ze stellen zich hieronder graag aan je voor:

Media
Tekst

Arend van Dam

Al meer dan dertig jaar is Arend van Dam schrijver. Hij heeft al meer dan honderd boeken geschreven, met spannende en leerzame verhalen voor kinderen. Met zijn boek De reis van Syntax Bosselman: Verhalen over de slavernij won hij maar liefst twee prijzen: de Archeon Thea Beckmanprijs 2018 en een Zilveren Griffel in 2019. Ook zijn boek De bromvliegzwaan en andere verhalen over onze taal viel in de prijzen: een Vlag en Wimpel én een Zilveren Penseel voor de illustrator van dit boek, Anne Stalinski.
(Foto: Chris van Houts)

Media
Tekst

Anne van Buul

Anne van Buul geeft les aan Hogeschool de Kempel, ze is er docent Nederlands. Ze is veel bezig met leesbevordering, want lezen is leuk! Daarvoor was ze onderzoeker en ontwikkelaar van digitale leermiddelen. Ze luistert heel graag en veel naar podcasts en probeert haar pabo-studenten ook enthousiast te maken voor podcasts.

Media
Tekst

Lisa roozen

Lisa Roozen is de bedenker en maker van kinderpodcast Filosoofje. In deze podcast filosoferen kinderen over interessante vragen, waar niet zomaar een antwoord op te vinden is. Ook werkt Lisa mee aan het platform Kinderpodcasts.nl. Ze is gek op alles wat met geluid te maken heeft. Van voice-overs tot aan omgevingsgeluiden en van toffe geluidseffecten in films tot nieuwslezers op de radio. Dat laatste is ze zelf geweest voor lokale radiozender AmsterdamFM.